tiistai 29. lokakuuta 2019

Juoksu ja astutus

Savun juoksu alkoi vihdoin 12.10.2019. Väliä edelliseen tuli 8kk. Meillä on 3 narttua, joiden juoksut pyrkivät tulemaan samaan aikaan, mutta Savun viime vuoden epäonninen pentuprojekti siirsi sen juoksua sen verran ettei ehtinyt juoksuun Niitin tahtiin. Nyt kun Vega aloitti juoksun niin Savu lähti mukaan.

Eka proge käytiin ottamassa aika hyvissä ajoin, koska viime vuonna juoksu oli niin erilainen kuin aiemmat ja siinä prge nousi hyvin nopeasti. Nyt kuitenkin 7vrk proge lähes nolla, samoin 12 vrk proge arvo. 'Mukavia sattumia' osui projektiin kun 11 juoksupäivänä otettu proge ei ehtinyt postin töppäilystä labraan. Meidän huippu lähieläinlääkäri kuitenkin sitten paikkasi tilanteen ja saatiin 12vrk progearvo heidän koneesta ajettuna. Vihdoin 14vrk proge oli 2,5 eli nousussa oltiin. Päivä oli perjantai.

Majoituksen oma ulko-ovi oli näppärä pennun kanssa.
Börje asustaa Joensuussa, eli mukava kuuden tunnin ajomatka meiltä. Onneksi on joustava työ ja kohtuu joustava mies ;) joten pakkasin Savun ja junioriosaston koirat mukaan sunnuntaina ja ajoin Joensuuhun. Sunnuntai aamuna vaihdettiin vielä nastarenkaat autoon kaukaa viisaana, niin mikäs siinä oli ajellessa ja äänikirjoja kuunnellessa. Mukana oleva malinois ja 4kk ikäinen 'ei niin sisäsiisti' koiranpentu aiheutti vähän päänvaivaa majoituksen suhteen. Lopulta varasin airnbn kautta majoituksen retkeilykeskukseen lähelle Kolia. Ajatuksena oli käydä katselemassa maisemia samalla. Mukava puoli majoituksessa oli myös hinta, koirista ei tarvinnut maksaa extraa ja se mitä tuolla maksoi kaksi yötä, en olisi yöpynyt missään edes yhtä yötä. Noh majoituksen erikoisina puolina olikin sitten se ette se oli ihan keskellä metsää, eikä siellä ollut ristinsielua missään. Ei siis edes omistajia/henkilökuntaa. Kerrankin olin ihan tyytväinen että halimali oli mukana. Muutamaan kertaan tuli tarkastettua ulko-ovea sulkiessa että on sekä majoituksen avain, auton avain että puhelin mukana. Noh hengissä selvittiin, ja aika mielettömän helppoa ja kaunista oli tuolla olla koirien kanssa.

Tältä näytti maanantaina aamulla kun ensimmäistä kertaa nähtiin päivänvalossa.

Suunnattiin heti treffaamaan Börje ajatuksella et jos astutus onnistuu, niin voi huokaista helpotuksesta. Eikä siinä kauaa kestänytkään. Hieman piti Savun esittää vaikeasti tavoiteltavaa, mutta astutus onnistui kuitenkin hyvin nopsaan ja lähdettiin erämaahan etsimään majoituspaikkaan.

Maanantaina tein töitä erämaassa ja käytiin lounasaikaan Kolilla koirien kanssa kävelemässä. Kyllä siellä on vaan kaunista, vaikkei tuommoinen turistikohde nyt muuten niin mieleen olekaan. Pari turisti porukkaa siellä nähtiin, mutta aika rauhaksiin saatiin kuitenkin olla. Illalla ajelin Joensuuhun syömään ja käytiin samalla treffaamassa Börje toistamiseen. Tälläkin kertaa oikein näppärä astutus ilman mitään ongelmia. Ei siinä kauempaa olisi viitsinyt kökkiäkään pihalla sillä taivaalta satoi oikein kunnolla rakeita, ja ne ei sitten sulaneetkaan. Erämaahan liukasteltiinkin sitten kunnon rae/jääteitä, mutta onneksi oli ne nastat.

Näin hilpeässä kelissa hoidettiin asiat maanantaina


Tiistaina maisema oli vielä kauniimpi
Tiistaina vielä aamupäivä töitä, ja sitten kotia kohti Börjen treffaamisen kautta. Tällä kertaa saatiin kaksikosta joku kuvakin, kun kerrankin oltiin asialla keskellä päivää. Kolmas astutus saattoi olla turha, mutta koska siellä nyt oltiin eikä varmaa tietoa progen noususta ollut, niin parempi pelata varman päälle.
Oletetusti Savu on ovuloinut la tai su, ja tästä laskettuna 63 vrk tulee täyteen joulukuun 28. Rauhallinen Joulu siis tiedossa.

Kiitos Jaana ja Kimmo kaikeasta avusta ja Börjen käyttöön antamisesta jo tässä vaiheessa, ihana tehdä yhteistyötä kun luottaa toiseen osapuoleen.

Ajomatka kotiin olikin sitten pitkä, ja välillä pitikin pysähdellä hyppimään tienlaitaan ettei uni tule kesken matkan. Mutta perille päästiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti