maanantai 30. joulukuuta 2019

Pojat 3 vrk

Tänään vietettiin pentujen nimiäisiä lasten kanssa. Tunnetuista klassisista kolmikoista Tupu-Hupu-Lupu, Matti-Teppo-Seppo, Jussi-Janne-Antti, Kasper-Jesper-Joonatan, Athos-Porthos-Aramis, voittajaksi kiilasi Veli Huilu, Veli Viulu ja Veli Ponteva :D

Pennut olivat heti sairaalassa tissille päästyään varsin virkeitä. Veli Huilu ei kuitenkaan päässyt heti imemisen makuun vaan vielä kotiin päästyämme sitä piti avustaa tissiin kiinni. Ostin sille puppy boosteria jo lääkäristä mukaan varmuuden vuoksi ja sitä se saikin jo sairaalassa lähtiessä hieman limakalvoille. Kotona se saatiin avustettuna pikku hiljaa paremmin tissiin kiinni ja eka yö sitä varmisteltiinkin jonkun verran. Pojat painoivat ~260, ~270 ja ~290 syntyessään. Seuraavana aamuna Veljet Ponteva ja Viulu olivat saanut painoa ~20g lisää mutta Veli Huilun paino oli samassa kun syntyessään. Se oli myös hieman laiska hakeutumaan tissille niin annoin sille vielä puppy boosteria ja Savulle  maidontuotantoa tehostavaa lääkettä (primperan) (ensimmäisen se sai jo ensimmäisenä iltana). Sen jälkeen se onkin hienosti hakenut itse tissille ja syönyt hyvin.

Vas. Huilu, päällä Viulu ja alla Ponteva
Possu kolmikko ei ole kyllä nimensä veroinen, painoa on tullut jokaiselle aika maltillisesti vrt mitä meillä yleensä, ja Savu onkin saanut primperania n.3krt/päivässä, eilen illalla tällä erää viimeisen kerran kun Veli Viulu ei ollut puoleen päivään nostanut painoa kun muutamia grammoja. Yön aikana se sitten oli saanut masun täyteen ja 30g lisää painoa. Katsotaan tänään illalla mitä vaaka pennuille näyttää ja päätetään sitten vieläkö buustataan maidon tuontoa. Painon noususta en sinällään ole ollut huolissani, mutta pennut ovat olleet aika levottomia ja jatkuvasti tissillä. Normaalisti tämä olisi ihan hyväkin, mutta Savu on ollut todella huolehtivainen. Se alkoi kotona heti hoitamaan pentuja hyvin tarkasti, se ei nukkunut varmaan pariin vuorokauteen kun vajaa 5minuutin pätkiä ja vahti poikia ei niinkään ihmisiltä vaan lähinnä putsasi, kuulosteli ja tarkkaili niitä herkeämättä. Nuolemista sitä piti käskeä rajoittamaan, se oli jonkun verran kiinnostunut poikien navoista ja pelkäsin ettei sille tehdyt napaviritykset kävisi. Se saa edelleen kipulääkettä ja ensimmäiset kaksi satsia annoin hieman etuajassa jopa koska se oli sen verran epänormaali (vrt. kun yleensä on hyvin rento ja rauhallinen). Olemme koittaneet kotona rauhoittaa tilannetta ja nuoriso onkin viettänyt aikaa mahdollisimman kaukana pentuhuoneessta. Niittihän toki haluaisi kovasti pentuhuoneeseen ja se norkoileekin  pentuhuoneen ovella heti kun silmävälttää. Lapset on pikaisesti käyneet pentuja katsomassa parin metrin päästä mutta muuten Savu onkin sitten ollut rauhassa. Olen nukkunut pentuhuoneessa ja toki käyn katsomassa muutenkin pentuja,


Jonkin verran Savulla pakkaa maito etunisiin ja olenkin koittanut poikia niille laittaa aina kun ovat menossa tissille mun siellä ollessa. Tänään tyhjentelin pahimpia möykkyjä suihkussa. Sinällään hieman ärsyttävää että etutissit pakkaa ja mutta kuitenkaan maitoa ei ole mitenkään äärettömästi, Pojista huomaa heti jos maitoa on vähän, sen verran ne ovat aktiivisempia ja nukkuvat vähemmän. Ja Savu vahtii niitä vielä tarkempaa.

Eilen Savu kuitenkin alkoi nukkumaan oma-aloitteisesti. Tulin tulokseen ettei mun siellä vahtiminen auta, ja viritin kameran kuvaamaan ja poistuin huoneesta.  Se myös oma-aloitteisesti poistui laatikosta tänään pissahädän ajamana, aiemmin se piti suurinpiirtein nostaa. Kiireellä se menee takaisin. Pojat painaa nyt ~380-390 eli hyvin ne ovat loppupeleissä maitoa saaneet, hieman epätasaisesti vain. Ne ovat pirteitä mutta nukkuvat tyytyväisinä. Savu myös nukkuu rauhallisesti ja suhtautuu munkin pentulasssa käyntiin enemmän mielissään kuin huolehtien.

Eli siis kaikki oikein hyvin :)

Muutama kännykkäräpsäisy mitä olen ottanut, katsotaan jos saisi jotain kuvia piakkoin oikein otettua.

Veli Huilulla on hassuja vauhtiraitoja kauluksen sijaan. Se on syntymäpainoltaa suurin pennuista.
Vas. Viulu, jollain on eniten valkoista pennuista, keskellä Hiulu ja oikealla Ponteva

Pallopää Pontevalla ei ole niskassa ollenkaan valkoista,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti