maanantai 30. joulukuuta 2019

Synnytys

Tapaninpäivä, aamulämpö 36.9 astetta eli kiltti ja hyvin koulutettu koira tähtäsi pennun viikon ainoalle arkipäivälle niin kuin epäilin ja toivoin ;)

Menin itse iltapäivällä pentuhuoneeseen pötköttämään, ja Savu tuli sinne perässä ja hyväksyi pentulaatikon sopivaksi paikaksi. Siellä se pötkötteli sitten illan ja yön tyytyväisenä, välillä läähätellen ja välillä nukkuen. Missään vaiheessa se ei ollut levoton. Lämpö tippui 36.6 asteesee, ja nousi yöllä välillä 36.9 mutta laski taas takaisin 36.6. 

Aamupäivän aika lämpö nousi 37 asteeseen, mutta Savun olotilassa ei tapahtunut mitään muutosta. Se läähätteli välillä hieman mutta saattoi nukkua pitkiä pätkiä. Ulkona se oli iloinen, tarjosi leikkiä eikä mitään tyhjentelyä tms ilmennut. Ei mitään viittteitä että synnytys olisi alkamassa. En myöskään saanut pentujen liikkeitä tuntumaan enää lainkaan.

Jossain vaiheessa pistin takarajaksi klo 14, ja kun silloinkaan ei mitään edistystä ollut tapahtunut. Soitin evidensiaan että tulisimme ainakin katsomaan tilanteen. He olivat samaa mieltä, koska potilastiedoissa näki mitä viimeksi kävi.

Sairaalassa oli jonoa, ja jouduimme jonkun aikaa odottelemaan. Savu ultrattiin, ensimmäisenä ruudulle osuneesta pennusta ei saatu sykettä näkymään lainkaan, seuraavalla oli kuitenkin syke, mutta hieman jo alentunut ja kolmannen sydän sykki terhakkaasti. Samantien tehtiin sektiopäätös, jospa vielä kaksi saataisiin pelastettua. Aika mustissa fiiliksissa Savu vietiin suoraan leikkuriin ja me lähdettiin aulaan odottelemaan. Reilu puolituntia myöhemmin hoitaja tuli pyytämään meitä tulemaan ulkokautta takatiloihin, pakko oli jo kysyä monta jäi, ja hieman ihmetellen kuuntelin kun huikkasi että kaikki elossa!

Pian saatiin sitten laatikossa kolme eläväistä pentua, kaikki poikia :D joka oli ehdottomasti toivotumpi vaihtoehto kuin kolme tyttöä, sillä ihania poikakoteja oli niin monta odottamassa. Pennut olivat kuulemma ihan samantahtisesti vironneet synnyttyään, eikä mitään syytä ollut miksei yhden syke ollut näkynyt. Aika mahtavaa <3

Pian saatiin Savukin paikalle ja pennut tissille ja sitten maksun kautta kotiin. Halpaa ei tosiaankaan ollut mutta pääasia että kaikki neljä olivat kunnossa.

Savu steriloitiin samalla, kohtuaan se ei enää tarvitsisi ja istukat olivat olleet niin tiukkaan vielä kiinni, että riski verenvuotoon olisi ollut. Ja säästyypä sterilointikulut sitten myöhemmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti